Corul Galacteea in Programul National Cantus Mundi

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

Sub îndrumarea lui Ion Marin și prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, Cantus Mundi a devenit Program Național, lansat oficial pe 29 septembrie 2014 în Sala Rosetti a Parlamentului României, ca nouă Direcție a Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, aflat în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

·        Corul Galacteea este membru în Programul Național Cantus Mundi din martie 2017

 

9 decembrie 2023 – corul Galacteea a susținut un recital în cadrul ”Târgului de poveste” organizat la Opera Comică pentru Copii București în cadrul Programului Național Cantus Mundi

Împreună cu alte coruri  din Programul Național Cantus Mundi, corul Galacteea a fost selectat sa interpreteze colinde alaturi de Corul Madrigal in cadrul Spectacolului Extraordinar Pe Drumul Craciunului, ce va avea loc in data de 19 decembrie 2023 la Teatrul Național București.

Aici puteti vedea o parte din concert

Iata mai jos un extras dintr-un interviu mai lung cu violonistul Alexandru Tomescu si pianista Angela Draghicescu. Interviul a fost realizat de Lucian Haralambie la Radio Romania Muzical in 09 mai 2018

(...)

Hora Unirii de George Enescu este și una dintre piesele pe care le veți cânta mâine la Constanța, în primul recital din cadrul ediției a XI-a a Turneului Internațional Stradivarius. Unde va avea loc recitalul de la Constanța și ce urmează?

Alexandru Tomescu: Concertul de la Constanța se va ține la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Va fi alături de noi pe scenă Corul Galateea, dirijat de Andreea Imre Rusu. Așteptăm cu foarte mare nerăbdare și cu foarte multă emoție această primă întâlnire. Apoi, săptămâna această... joi - Brăila, vineri - Brașov. Săptămâna viitoare vom avea Oradea, Sighișoara, Bistrița, Suceava. Apoi Iași, Focșani, Madrid - Muzeul Lipatti. Vin Rusaliile... apoi la Tg. Jiu - în aer liber, în fața Coloanei Infinitului, Timișoara, Sibiu și ajungem și la București pe 5 iunie, aici, la Sala Radio unde vom avea alături de noi celebrul Cor de Copii Radio. Apoi Ploiești, Arcuș și Buzău în încheierea turneului.

Intregul articol aici...

Desigur, nimic nu s-ar fi intamplat fara ajutorul si implicarea totala si neconditionata a doamnei profesor Andreea Rusu.

 

 

 

Carte OLGA DUTU
Carte OLGA DUTU
Carte olga dutu 1
Carte olga dutu 1
Concert tomescu
Concert tomescu
Concert tomescu2
Concert tomescu2
Concert tomescu 3
Concert tomescu 3
Concert tomescu4
Concert tomescu4
Concert tomescu 5
Concert tomescu 5
Foto cu Olga Dutu
Foto cu Olga Dutu
OPERA COMICA3
OPERA COMICA3
OPERA COMICA 4
OPERA COMICA 4
OPERA COMICA 9 DEC.2jpg
OPERA COMICA 9 DEC.2jpg
OPERA COMICA 9 DEC
OPERA COMICA 9 DEC

 

 

 

 

 

elev, scoala, mangalia, profesor